Jak można używać muchomora czerwonego w mikrodawkowaniu:
Wszystkie informacje, które przedstawiliśmy poniżej, to wybór różnych technik, które znaleźliśmy na rozmowach THOMASA i Baby Maszy. Wszystkie opcje, które przedstawiliśmy Twojej uwadze, można łączyć ze sobą według własnego uznania. W ten sposób masz możliwość wyboru optymalnej dla siebie opcji mikrodozowania.
Całe grzyby czy mielone?
Osobiście nie zauważyłem żadnej zasadniczej różnicy między wykorzystaniem naziemnego a muchomora całego. Ale w zasadzie natknąłem się w sieci na informację, że podobno właściwości grzyba mielonego zanikają znacznie szybciej niż traci swoje właściwości cały grzyb.
Ale osobiście uważam, że jeśli grzyby będą przechowywane w „właściwym miejscu”, gdzie nie ma dostępu do tlenu, gdzie jest sucho i ciemno, nie będzie różnicy między przechowywaniem grzybów całych a zmielonych.
Co jest lepsze - parzenie lub jedzenie suchego czerwonego muchomora?
Podobnie z przechowywaniem, nie ma też zasadniczej różnicy w wykorzystaniu samego najsuchszego grzyba i jego parzeniu. Osobiście ja, podobnie jak wielu innych internautów, którzy używają muchomora, nie zauważyłem tego. Dlatego możesz używać grzyba w sposób dogodny dla Ciebie osobiście.
Tak, niektórzy miłośnicy muchomora twierdzą, że warzenie czerwonego muchomora i używanie tylko wywaru oszczędza żołądek i zmniejsza ładunek, który dostaje się do organizmu.
Zasadniczo organizm tak naprawdę nie potrzebuje dodatkowej chityny, ale nie myślimy o tym, ile chityny dostajemy, jedząc zupy grzybowe lub sos z tych samych grzybów, pieczarek lub borowików, które są wszystkim znane. Ale wtedy jednocześnie spożywamy znacznie większą ilość grzybów.
Zalecane dawkowanie i czas przyjmowania muchomora czerwonego oraz przygotowanych z niego preparatów:
1. Oto moja ulubiona metoda jedzenia grzyba - 1 gram całego lub mielonego muchomora spożywa się rano przed posiłkami i popija szklanką ciepłej wody.
2. Drugi sposób to pobranie 0,5 g grzyba rano i 0,5 g wieczorem, również z ciepłą wodą
3. 1 g muchomora czerwonego (mielonego lub w całości) należy spożywać wieczorami, popijając w ten sam sposób ciepłą wodą. Po takim przyjęciu mogą być dwie możliwości rozwoju wydarzeń. W pierwszym przypadku zaśniesz mocno. W drugim - sen będzie płytki, a sny jasne i kolorowe.
4,5,6 - Te metody zakładają wszystkie te same dawki, które zostały wskazane w paragrafach 1,2,3. Godziny przyjęć również się pokrywają. Różnica w metodach polega wyłącznie na metodach warzenia. W tym przypadku zabieg wykonuje się poprzez zalanie całych lub zmielonych grzybów gorącą (60-70 stopni) wodą. Niektórzy użytkownicy preferują wyższą temperaturę wody. Ale osobiście nie widzę w tym sensu.
Muchomor czerwony można parzyć w zwykłej filiżance lub w termosie. Po tym, jak grzyby opadną na samo dno kubka lub termosu, a sam bulion jest jednorodny i przypomina galaretkę, bulion można uznać za gotowy. Nalewka z muchomora pije się 10-20 minut po napełnieniu muchomora wodą. Ten czas wystarczy, aby woda wchłonęła wszystkie lecznicze właściwości grzyba. Jeśli chodzi o same muchomory, można je również zjeść lub po prostu wyrzucić do kosza na śmieci.
Swoją drogą od czasu do czasu dla odmiany gotuję nawet buliony z czerwonych muchomorów. W nich dodaję do smaku warzywa, przyprawy i sól.
Chcę zwrócić uwagę fanów odważnych eksperymentów na fakt, że jednoczesne spożycie 1,5 grama czerwonego muchomora i więcej może doprowadzić do odmiennego stanu rzeczywistości. To prawda, że sam brałem muchomor w takich dawkach w tych przypadkach, gdy musiałem aktywnie rozwiązywać szczególnie ważne sprawy. Więc nie krępuj się eksperymentować!